Hakkında Bilgiler
1925’de kurulan Amasya Müzesi önceleri muhtelif binalarda hizmet vermiştir. 1980 yılında şimdiki modern binasına taşınan müzede Kalkolitik Çağ’dan itibaren Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine ait 12 ayrı medeniyetin eserlerini bir arada görmek mümkündür.
Müze binasının batısında bulunan müze bahçesi içerisinde Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine ait taş eserler sergilenmektedir. Müzenin bahçesinde bulunan ve Selçuklu Sultanı I. Mesud’a ait olan türbe içinde İlhanlılar dönemine ait 14. yy.’dan kalma mumyalar sergilenmektedir.
İlhanlıların Anadolu’daki hakimiyetleri döneminde Amasya’da nazırlık ve emirlik yapmış kişilere ve yakınlarına ait olduğu sanılan mumyaların bulunduğu bu bölüm, müzenin en ilgi çeken yerlerinden birini oluşturmaktadır.
# Müzede ziyaretçilerin amatör makinelerle fotoğraf ve görüntü almalarına izin verilmektedir.
Giriş Ücretleri (2023)
Giriş Tarifesi | Giriş Ücreti |
---|---|
Tam bilet | 10 TL |
Öğrenci / 18 yaş altı | Ücretisz |
Amasya Arkeoloji Müzesi’ne girişler ücretlidir. Müzeye giriş yetişkinler için 10 TL olup, öğrenciler ve 18 yaş altı gençler için ücretsizdir. Amasya Arkeoloji Müzesi için MüzeKart geçerlidir.
Amasya Arkeoloji Müzesi her gün açık olup 08:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.
10 TL
08.00 - 19.00
Her gün açık
Nerede ve Nasıl Gidilir?
Yol Tarifi: Müze, Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde yer alıyor. II. Bayezid Külliyesi’nin arkasından 150 metre batıya yürüyerek ulaşılabilir.
İletişim Bilgileri
Adres: Atatürk Cad. Amasya Merkez/Amasya
Telefon numarası: (0358) 218 4513
- Konum bilgileri için tıklayın.
Eğer yolunuz Amasya ve çevresine düşmüşse daha önceden sizler için hazırladığımız Amasya Gezilecek Yerler listemizi de inceleyebilirsiniz.
Yeni bir müze binası Amasya için şart, zira Amasya adeta açık hava müzesi havasına sahip nadir şehirlerden birisi. Müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
Yanıtla