Eber Gölü Nerede | Balık Avı ve Hakkında Detaylı Bilgiler

Hakkında Bilgiler

Eber Gölü Afyon’un Bolvadin kazası dahilinde, Akarçay vadisinde, Bolvadin kasabasının 8 km güneydoğusunda 104 km2 yüzölçümünde bir göl. 995 rakımlı olan bu göl, güneyde Sultan Dağları, kuzeybatısında, 2531 rakımlı Toprak Tepe ile çevrili, kuzeyde 2066 rakımlı Emir dağlarının güneyinde geniş bir saha ortasında bulunmaktadır.

Afyon-Konya demiryolu, Çay ve İsaklı istasyonları arasında sazlık ve kamışlık olan gölün, güney kenarından dolaşır. Yaz sonlarına doğru küçülür. Afyonkarahisar’dan gelen Akarçay ile beslenir. Sultan Dağlarından inen bazı küçük dereler de Eber Gölüne dökülür. Gölün fazla suları bir ayak vasıtası ile Akşehir Gölüne gider. Bu sebepten göl tuzlu değildir.

Eber Gölü Resimleri

Nerede ve Nasıl Gidilir?

Eber gölü Afyonkarahisar ili Bodavin ilçesine yaklaşık 13 km uzaklıktadır.

Konum bilgileri için tıklayın.

 »  Eğer Yolunuz Afyonkarahisar’a düşmüşseniz ve hazır gelmişken  nereler gezebilirim diyorsanız, daha önceden yayınlamış olduğumuz Afyonkarahisar’da Gezilecek yerler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Yol Tarifi / Google Haritalar

  • Canpolat Akçakaya
    Canpolat Akçakaya - 14:27

    MERHABA, BU ÜLKEDE HAK YOK SİYASİ RANT VAR OLDUĞU SÜRECE ADINI ALDIĞI EBER KASABASININ BAĞLI OLDUĞU İLÇE YOK SAYILIP RANT KAPISI OLAN BİR İLÇEYE BAĞLANABİLİYOR, BU İLÇENİN YABANCI ORTAKLI VE EN DİREK YABANCI FABRİKALARAIN ATIKLARIDA MADDİ RANT UĞRUNA GÖLE AKAN DEVELİ KANALINA BIRAKILABİLİYOR

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.