Kapuzbaşı Şelalesi Rehberi | Konaklama, Nerede ve Nasıl Gidilir?

Hakkında Bilgiler

Kapuzbaşı Şelalesi’nin yüksekliği yaklaşık 50-60 metre olup, Dünya’nın Victoria Şelalesi– nden sonra en büyük ikinci şelalesidir. Görenleri etkisi altında bırakacak ihtişamlı ve büyüleyicidir. Erzurum’daki Tortum Şelalesi‘nden, Antalya’daki Düden Şelalesi‘nden ve Manavgat Şelalesi‘nden daha büyük olan Kapuzbaşı Şelalesi aktığı yerin rakımı 700 m‘dir.

Bölgede 2 tanesi küçük, 5 tanesi büyük olmak üzere toplam 7 tane 35-75 metreyi bulan şelale vardır. Ve bu şelalelerin hepsi bir dereyi besleyecek kapasitededir. Kapuzbaşı Şelaleleri Aladağ’ın zirvesinde eriyen kar buzulları ile beslendiği için oldukça soğuktur.

Kapuzbaşı Şelaleleri
Kapuzbaşı Şelaleleri

Harika manzarasının tadını bölgede Kamp ve piknik yaparak çıkartabilirsiniz. Suyun göle düşme sesiyle adeta dünya yansa umurunuzda olmayacak kıvama geleceksiniz. Bu bilgiler haricinde Kapuzbaşı şelalesi ve çevresinde neler yapılabilir biraz onlara değinelim.

Kapuzbaşı Şelalesi Görselleri

Kapuzbaşı Şelalesi ve Çevresinde Neler Yapılır?

Kapuzbaşı Şelalelerinin yer aldığı Hacer Ormanları Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Bölgede bulunan işletmelerde derenin gürleyen sesi eşliğinde kahvaltı yapabilir, yöreye ait lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Kapuzbasi-selalesi-konaklama

Konaklama ve Kamp Yapma

Çevrede konaklayabileceğiniz bir sürü otel ve pansiyon bulunuyor. Günübirlik gelenler Dere ve orman manzarasına sahip olan bungalov tarzı motellerin birinde bir gece konaklayabilirler. Tek kişilik konaklama ücreti 80-150 Türk Lirası arası değişiyor.

Ayrıca bölge kamp yapmak içinde çok müsaittir. Doğa ile iç içe yaşamayı sevenlerin çevrede mesken tuttuğunu görebilirsiniz.

Giriş Ücretleri (2023)

Giriş Tarifesi Giriş Ücreti
Araç Başı 15 TL

Kapuzbaşı şelalesi için girişler ücretlidir. Ancak girişler şahıslar üzerinden değilde araç başına hesaplanır.

Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kayseri’nin Yahyalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri kent merkezine 145 km mesafede yer alıyor. Kayseri Yahyalı ve Adana‘nın Aladağ ilçesine yaklaşık 55 km uzaklıktadır.

Yahyalı’ya ulaşımdan sonra şelaleye ulaşım için iki seçeneğiniz bulunuyor. Yollardan birisi Yahyalı Dikme-Çamlıca-Ulupınar (55 km) ve ikincisi ise Yahyalı-Dikme- Deli Ali Uşağı-Yeşilköy-Balcıçakırı (65 km) güzergahı.

Bu yollar geçmişte çok zorlu şartlara sahipti fakat günümüzde yol çalışmalarıyla ulaşım bir hayli kolaylaştı. Artık Yahyalı’dan 1 buçuk saate şelaleye ulaşmanız mümkündür.

  • Adres: Yahyalı / Kayseri
  • Konum Bilgileri için tıklayın.

Yol Tarifi / Google Haritalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.