Ülkemizin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Ağrı, ismini içerisinde yer alan Ağrı Dağı'ndan almaktadır. 1869 yılında ilçe olan Ağrı, 1927 yılında il olmuştur. 2019 verilerine göre Ağrı ilimizin toplam nüfusu…
Ağrı
2014 sayımlarında 549.000 kişilik nüfus barındıran Ağrı, sonraki yıllarda verdiği göçler nedeniyle nüfus bakımından küçülmüştür.
En soğuk şehirlerimiz arasında yer alan Ağrı, turizm açısından yoğun ilgi görmektedir. Özellikle kış turizm bölgeleri içerisinden Erzurum ile yarışan şehir, ağaçlık bölgelerin azlığı nedeniyle yarışı geride kapatmaktadır.
Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, 5.165 metrelik yüksekliği ile adını bu şehirden almıştır. Küçük bir şehir olmasına rağmen ziyaret edilmesi gereken yerler ve bulunabilecek tatlar açısından zenginliği ile dikkat çekmektedir.
Şehrin minimal yapısı sebebiyle istediğiniz yeri kolaylıkla bulabilir, istediğiniz yapıyı ziyaret edebilirsiniz. Ağrı merkezinde yer alan Cumhuriyet Caddesi, İstanbul Taksim Caddesi ile birebir aynı görüntüye sahiptir.
Ağrı’nın en kalabalık nüfusa ve en güzel turistik mekanlarına sahip ilçeleri arasında birinci sırada geliyor Doğubayazıt. Doğal dokusu ve yüzyıllara tanıklık etmiş köklü tarihiyle tatilinizi en verimli geçirebileceğiniz yerler arasında…
İshak Paşa Sarayı, İshak Paşa tarafından inşa ettirilen dönemin en ünlü yapıları arasındadır. Yapım süreci birçok efsaneye de konu olmuş olan İshak Paşa Sarayı, Osmanlı Döneminin en büyük ve önemli…
Hamur Kümbeti Mimari Görünüm açısından en ilginç türbelerden birisidir. Kimler tarafından yapıldığı tam olarak belli olmayan yapıt mezarlıkların tam ortasındadır. Türbenin yapılış tarihi kapı üzerinde yazılmış olsa da sonradan tahrip edildiği…
Doğubeyazıt’ın 5 km. doğusunda, Eski Beyazıt’ın kuzeydoğusundaki Belleburç denilen yerde bulunmaktadır. Kayalıklar üzerindeki bu kalenin yapım tarihi bilinmemektedir. Büyük olasılıkla kale Urartular döneminden kalmıştır. Günümüze oldukça harap bir durumda gelen…
Daha fazla içerik bulunamadı. Bu kategoriye daha fazla içerik ekleyin!