Hakkında Bilgiler
Anadolu Hisarı 1395 yılında Yıldırım Bayezid tarafından İstanbul Boğazının en dar yerinde yaptırılmış surlardır. İstanbul Boğazını ele geçirmek ve Rumeli yakınlarında yapılabilecek bir savaşta orduyu karşı kıyıya güvenli bir şekilde geçirmek için yapılmıştır.
Dış taraftaki kale, sur durumundadır. Doğu-batı çapı 65 m., kuzey-güney çapı 80 m. olup, surların kalınlığı 2-5 m. arasındadır.
Surların üzerinde mangallar vardır. Hisarı korumak için surun üzerine silindir şeklinde üç kule yapılmıştır.
Anadolu Hisarı Kahvaltı Yerleri
Anadolu hisarı civarında kahvaltı yapma şansım var mı sorusuna bizde gezilesiyer.com ekibi olarak tabi ki var diyerek bir kaç mekan ismi önerebiliriz.
Bunlar; Göksu Cafe, Big Chefs, Dere Balık, Göksu Marina, Pregio gibi sıralayabiliriz. Buraya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Göksü Deresi ve Küçüksu Kasrı gelmektedir.
Nerede ve Nasıl Gidilir?
Anadolu hisarı İstanbul‘un Beykoz ilçesinin aynı ismi taşıyan semtinde yer almaktadır.
11H: Ortaçeşme – Ümraniye
15P: Soğuksu Mahallesi – Üsküda
15T: Tokatköy – Üsküdar
15ŞN: Şenesenevler – Üsküdar
15: Beykoz – Üsküdar
15F: Beykoz – Kadıköy
15KC: Çavuşbaşı – Üsküdar
- Konum bilgileri için tıklayın.
Eğer bir gün yolunuz İstanbul ve çevresine düşerse daha önce hazırlamış olduğumuz İstanbul’da gezilecek yerler listemizi incelemenizi öneririz.
Aslinda güzel bir yapi. Buyuk oranda da sağlam. Ufak bir restorasyonla çok güzel bir hale getirilebilir. Suan iceri giris yok etrafinda durup izliyorsunuz sadece oda kisitli acilardan. Icinden yol gecirilmis olmasi komedi tabi. Tarihi degeri bu kadar yuksek, konumu son derece degerli bi yapinin bu halde kalmasi uzucu. Insallah sayin cumhurbaskanimiza biri bunu farkettirirde, burasi da gerekli degere kavusturulur.
Yanıtla