Anadolu Hisarı Rehberi | Nerede, Tarihi ve Kahvaltı Yerleri

Hakkında Bilgiler

Anadolu Hisarı 1395 yılında Yıldırım Bayezid tarafından İstanbul Boğazının en dar yerinde yaptırılmış surlardır. İstanbul Boğazını ele geçirmek ve Rumeli yakınlarında yapılabilecek bir savaşta orduyu karşı kıyıya güvenli bir şekilde geçirmek için yapılmıştır.

Dış taraftaki kale, sur durumundadır. Doğu-batı çapı 65 m., kuzey-güney çapı 80 m. olup, surların kalınlığı 2-5 m. arasındadır.

Surların üzerinde mangallar vardır. Hisarı korumak için surun üzerine silindir şeklinde üç kule yapılmıştır.

Anadolu Hisari resimleri
Anadolu Hisari

Anadolu Hisarı Kahvaltı Yerleri

Anadolu hisarı civarında kahvaltı yapma şansım var mı sorusuna bizde gezilesiyer.com ekibi olarak tabi ki var diyerek bir kaç mekan ismi önerebiliriz.

Bunlar; Göksu Cafe, Big Chefs, Dere Balık, Göksu Marina, Pregio gibi sıralayabiliriz. Buraya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Göksü Deresi ve Küçüksu Kasrı gelmektedir.

Nerede ve Nasıl Gidilir?

Anadolu hisarı İstanbul‘un Beykoz ilçesinin aynı ismi taşıyan semtinde yer almaktadır.

11H: Ortaçeşme – Ümraniye
15P: Soğuksu Mahallesi – Üsküda
15T: Tokatköy – Üsküdar
15ŞN: Şenesenevler – Üsküdar
15: Beykoz – Üsküdar
15F: Beykoz – Kadıköy
15KC: Çavuşbaşı – Üsküdar

Eğer bir gün yolunuz İstanbul ve çevresine düşerse daha önce hazırlamış olduğumuz İstanbul’da gezilecek yerler listemizi incelemenizi öneririz.

Yol Tarifi / Google Haritalar

  • Namuptela Delimahmutoğlu
    Namuptela Delimahmutoğlu - 11:27

    Aslinda güzel bir yapi. Buyuk oranda da sağlam. Ufak bir restorasyonla çok güzel bir hale getirilebilir. Suan iceri giris yok etrafinda durup izliyorsunuz sadece oda kisitli acilardan. Icinden yol gecirilmis olmasi komedi tabi. Tarihi degeri bu kadar yuksek, konumu son derece degerli bi yapinin bu halde kalmasi uzucu. Insallah sayin cumhurbaskanimiza biri bunu farkettirirde, burasi da gerekli degere kavusturulur.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.