Hakkında Bilgiler
Bu içeriği sonuna kadar okuduğunuzda Aydın’da Gezilecek yerler, Tarihi yerler, Gezi alanları, Kahvaltı yerleri, Parklar, Müzeler ve Eğlence yerleri gibi bir çok şey hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız.
Aydında İl merkezi haricinde toplamda 17 adet ilçe bulunmakta olup ülkemizin ege bölgesinde yer almaktadır.
Bozdoğan | Buharkent | Çile |
Didim | Efeler | Germencik |
İncirliova | Karacasu | Karpuzlu |
Koçarlı | Köşk | Kuşadası |
Kuyucak | Nazilli | Söke |
Sultanhisar | Yenipazar |
2018 İstatistiklerine göre Aydın’ın toplamda 1.080.839 kişilik bir nüfusa sahip olduğu ispatlanmış olup, bir önceki yıla orantılı oldukça hızlı artış göstermektedir.
Türkiye’de Tatil denince akla ilk gelen yerlerden birisi de Aydındır. Ülkemizin en çok tatil amaçlı ziyaret edilen illerimizden başlıcalarındandır. Eğer yazın plajlarda gezmek ve güneşin keyfini çıkartmak istiyorum diyorsanız Aydın’a sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Hazır gelmişken iyice gezmek istiyorum diyorsanız aşağıdaki liste işinizi görebilir.
Aydın Gezilecek Yerler Listesi
Aydın’da gezip görmeniz gereken en güzel yerleri sizler için hazırladık. Listemiz fotoğraflar ve detaylardan oluşmaktadır. Ayrıca Slayt Video‘ya bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aphrodisias Antik Kenti
Aphrodisias Antik Kenti: Kenan Erim’e Saygıyla: Aydın ilimizde yer alan Aphrodisias Antik Kenti-Anıtsal Giriş Kapısı. (Tetrapylon) Kentin bugünkü arkeolojik kıymetine ulaşmasında dünyaca tanınmış merhum Türk arkeoloğu Kenan Erim’in büyük hizmetleri ve katkısı bulunmaktadır.
Dilek Yarımadası
Dilek Yarımadası: Milli parkı Güzelçamlı sınırları içinde ve Kuşadası’na 28 km. uzaklıktadır. Küçük menderes ile Büyük Menderes arasinda kalan Dilek yarim adasi, beş yüz milyon yıllık menderes kütlesinin bir parçasıdır.
Milet Müzesi
Milet Müzesi: Milet Müzesi 1973 yılında açılmıştır. Genellikle Milet’de bulunmuş olan arkeolojik eserlerin teşhirine yönelik hazırlanmıştır. Havuzlu bir hol ile bu hole açılan biri asıl salon, diğeri de daha küçük olan ikinci bir salondan oluşur. Burada M.Ö. XV. yüzyıla tarihlenen Miken seramikleriyle, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı çağlarına ait eserler sergilenmektedir.
Kurşunlu Manastırı
Kurşunlu manastırı: içindeki kilisenin (şapel) tavanının en önemli özelliği kresklerdir. ikonoklastik (puta karşı) dönemde simgesel ve geometrik motifler; 9. yüzyılın ikinci yarısında, ikonoklastik dönemden sonra ise, dinsel olaylar ya da kişisel fresklerde gösterilmiştir. balık, horoz ve üzüm başlıca dinsel simgelerdir.
Güvercinada Kalesi
Güvercinada Kalesi: harika manzarasıyla görenlere tarihin yanı sıra görsel bir şov sunar. Yapılış amacı ise Mora isyanında denizden gelebilecek saldırıları önlemektedir. Aydın’da denizin tadını çıkarırken şehrin tarihi atmosferine kesinlikle karışmalısınız. Magnesia Antik Kenti, Milet Tiyatrosu, Didyma Antik Kenti ve Aphrodisias Antik Kenti listenizde yer verebileceğiniz noktalar arasındadır.
Tralleis Antik Kenti
Tralleis antik kenti: Aydın ilinin kuzeyinde, Kestane dağlarının hemen güney yamacındaki plato üzerinde yer almaktadır. İl merkezine 1 km. uzaklıkta olan kent, argoslular ve Tralleis’liler tarafından kurulmuştur. Menderes havzasının verimli toprakları üzerine kurlmuş olan bu kent M.Ö.334’te İskender tarafından alınmasından sonra Hellenistik krallıklar arasında sık sık el değiştirmiştir.
Forum Aydın
Forum Aydın: Temeli 2007 yılı Eylül ayında atılan Forum Aydın, Multi Turkey’nin Ege bölgesindeki üçüncü yatırımı olarak hayata geçti. Aydın ve çevresinin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Forum Aydın, yaklaşık 22.000 öğrencisi bulunan Adnan Menderes Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde, kentin en hareketli ticaret merkezi Adnan Menderes Bulvarı’na da 2 km. uzaklıkta bulunuyor. Aydın Denizli otoyolunun her iki yönünden iyi bir görünürlülüğe sahip olan Forum Aydın’a otoyoldan giriş ve çıkış sağlanabiliyor.
Crossroads Travel
Priene Antik Kenti
Priene Antik Kenti: Priene küçüktür; yapıları da öyle. Çoğu yapı kentin gençlik yıllarına aittir. Burada birçok ören yerinde gözünüze çarpan masif Roma yapıları ile karşılaşmazsınız. Ziyaretçi, kamusal yapılar, sokaklar ve konutlar arasında gezinirken İskender zamanına döndüğünü duyumsar.
Arpaz Kalesi
Arpaz Kalesi: Nazilli’ye bağlı Esenköy’de bulunan yapı grubu, bir Karya kenti olan Harpasa Kalesi’nin eteklerinde kurulmuştur. Bazı kaynaklarda buranın ismi Arpaz Kulesi olarak da geçmektedir. Akçay’a kadar uzanan ekili araziyi kapsamı içine alan büyük çiftlik işletmesinin sahibi, Arpaz Beyleri tarafından XIX.yüzyıl başlarında inşa ettirilmiştir. Ancak burada XVII. Ve XVIII.yüzyıllara ait, Osmanlı Dönemi kalıntıları ile de karşılaşılmıştır. Buna dayanılarak da kalenin daha erken bir dönemlerde yapılıp, sonradan yenilendiği de düşünülebilir. Burası bir bey konağı, güvenlik kulesi, ambar, ahırları ve müştemilatı ile bir şatoyu andırır. Kule, Arpazlı Hacı Hasan Bey’in, II.Mahmut zamanında Rodos’tan getirdiği ustalara yaptırmıştır.
Saplı Ada
Saplı Ada: Günümüzde halen kıyı ile arasında bir köprü gövdesi gibi uzanan, ayrı bir diyar, ayrı bir doğa güzelliği olan Saplı Ada da İ.Ö. 6. Yüzyıla ait Hippedamos planlı yerleşimi, sonraları tahrip edilmiştir. Yerleşim etrafındaki surlar,deniz tarafından yok edilmiş olmasına rağmen bu surların kalıntılarına yer yer adanın bazı kesimlerinde rastlamak mümkündür.Saplı Ada aslında bir ada değil; yarım adadır.
Denizin içinden bir aracın bile kolayca geçebileceği bir deniz yolu bulunmaktadır. Deniz çekildiğinde adaya yürüyerek yada araçla geçilebilir zaman zaman deniz yükseldiğinde kara ile bağlantısı kesilmektedir. Tepeden bakılınca bir cezveyi andıran Saplı ada çevresindeki kumsallar enfes bir seçenektir Akbük’te.
Zeus Magarası
Zeus Magarası: Yakın çevrelerine ziyarete gelenlerin muhakkak suya girdiği mağara ağzındaki zıplama yeri ile serinlediği güzel bir doğa harikasıdır. Size biraz ürkütücü gelebilir. Kalabalık gidildiğinde eğlencenin dibine vurabilirsiniz.
Altınkum Plajı
Didim Altunkum plajı: Aile plajı mevcut olup, masmavi denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Dikkat edin ve güneşin altında fazla kalmayın 🙂
Çabanız övgüye değer. Ancak niye eksik ? Bafa Gölü, Karine Dalyanı, Eski Doğanbey köyü, Arapapıştı Kanyonu, Paşa Yaylası, Kahvederesi Yaylası Madran Yaylaları aklıma geliveren unutulmuşlar…
Yanıtla
yakın zamanda güncelleme gelecektir. önerilerinizi dikkate alacağımızdan emin olabilirsiniz.
Yanıtla
kuşadasında kaleiçi ve kervansarayı unutmuşsunuz…
Yanıtla
TEŞEKKÜRLER
Yanıtla
Arapapisti kanyonu olmasi lazim
Yanıtla
Cok tesekkur ederiz aydina bir an once gidecegim harika bir sehir 3 sene once gittim ama hala aklim orada vazgecilmezimm
Yanıtla
yer tarifleri de ekenirse çok iyi olcak
Yanıtla
Her biri için altlarında bulunan bağlantı linklerine tıklayarak konum bilgisine ulaşabilirsiniz.
Yanıtla
Anlattığınız yerlerin hangi ilçede olduğunu da yazabilirmişsiniz.
Yanıtla
aydın türkiyenin en ileri gelen turizm yerlerindendir.
Yanıtla