Çırağan Sarayı Hakkında | Tarihi, Nerede ve Kahvaltı Ücretleri

Hakkında Bilgiler

1834’te inşa edilen Eski Çırağan Sarayı, neoklasik üslubun İstanbul peyzajına eklenen en erken temsilcilerindendir ve Sultan II. Mahmut’un geniş reformlarının adeta simgesidir.

Sarayın mimarisi o dönemde Boğaziçi ortamında çok farklı, hatta aykırı bir etki uyandırmıştır. Elimizde buna ilişkin sadece bazı tanımlamalar ve gravürler bulunmaktadır. Merkezde duran esas bölüm ile buna iki yönden ekli, uzun yan kanatlar sarayın kompozisyonunu belirlemektedir.

İstanbul - ciraginsarayi 04

Ortadaki yapı, sütunlu girişi, üçgen alınlığı ve detaylarıyla dönemin Fransız mimarisine öykünmektedir. Paris saraylarının ve kiliselerinin birçok özelliği burada Osmanlı sarayına yansıtılmıştır. Yan kanatlarda, zemindeki uzun sütun dizilerinin gölgeli derinliği ile üst katların doluluğu arasında hassas bir denge kurulmuştur.

Modern çizgilere sahip orta bina ile yandaki geleneksel ahşap kısımlar eski ve yeniyi birbirine bağlamaktadır; Eski Çırağan, Osmanlı yalı-saray uygulamasının kuşkusuz en iddialı örneklerindendir.

Çırağın sarayı

Çırağın Sarayında kahvaltı Fiyatları

Çırağan Sarayı’nda kahvaltı her pazar 12:00 ile 16:00 arasındadır. Ücret olarak kişi başı kahvaltı fiyatı 195 TL’dir. 6-11 yaş arasına %50 indirim ve 0-5 yaş arasına ise ücretsiz servis veriliyor ve çocuklar için maskot eşliğinde oyun odaları bulunuyor. Güncel fiyat bilgisi için aşağıda bulunan iletişim bilgilerinden otele ulaşabilirsiniz.

İstanbul - ciraginsarayi 03

Çırağan Sarayında Düğün Fiyatları 

Sarayda düğün fiyatları oldukça yüksek.Davetlerde kişi başı yemek için 600 TL gibi bir rakam alınıyor.Düğün için seçilen malzemeler 20 bin ile 300 bin TL arasında bir bedel tutuyor.Orkestra için 50 bin ve kamera içinse 7 bin TL gibi bir rakam alınmakta.

Çırağın sarayı

Nerede ve Nasıl Gidilir?

Çırağan Sarayı İstanbul Beşiktaş ilçesine bağlı Çırağan Caddesinde bulunmaktadır.

Çırağan’a İstanbul’un pek çok noktasından kolaylıkla ulaşım mümkündür. Beşiktaş, Kabataş, Taksim, Sarıyer’den hareket eden İETT otobüsleri ile Çırağan’a ulaşım mümkümdür.

Aynı zamanda Ortaköy, Kuruçeşme, Beşiktaş’tan kısa bir yürüyüşle Çırağan’a ulaşabilirsiniz.

Eğer Bir gün Yolunuz İstanbul ve çevresine düşerse daha önce hazırlamış olduğumuz İstanbul’da gezilecek yerler listemizi incelemenizi öneririz.

Yol Tarifi / Google Haritalar

  • Hülya Çatak
    Hülya Çatak - 12:03

    Çırağan Sarayı hüzünlü anlarımda mermer sütunlarına başımı dayayıp hüznümü saklayabildiğim, sevinçli zamanlarımda Sarayın betonlarına vuran sakin dalga sesleri ile sevincimi paylaşıp çoğaltabildiğim en nadide sığınağımdır…Birde üzerine mütebessim arkadaşlarımızın demli şık çay ikramı kahvemi seversiniz eşine ve lezzetine az rastlanabilecek lezzeti ve sunumu ile Kendiniz ile başbaşa bazende Sevdiklerinizle özel anların mekânıdır Çırağan Sarayı

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.