İstanbul Oyuncak Müzesi Rehberi | Nerede, Giriş Ücreti (Detaylı)

Hakkında Bilgiler

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 yılında şair/yazar Sunay Akın tarafından kurulmuştur. 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği müze tarihi bir köşkte konumlanmıştır.

İstanbul Oyuncak Müzesinin en önemli özelliklerinden birisi de aileyi bütün üyeleri ile kucaklamasıdır. Müze bu özelliği ile 3 kuşağın bir arada vakit geçirebileceği ve ortak mutluluğu paylaşabileceği bir mekandır.

Ülkemizdeki diğer oyuncak müzelerinin de açılması için örnek teşkil etmiştir. 2011 yılında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Antalya Oyuncak Müzesi ve 2013 yılında da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Ataşehir Belediyesi’ne ait Oyun Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu Sunay Akın’ın danışmanlığı ve küratörlüğünde kapılarını ziyarete açmıştır.

Müzede neler var?

Tren oyuncaklarının sanayi devrimi sırasına, Uzak oyuncaklarının Ay’a ulaşma çabasına, insanlığın günümüze kadar gerçekleştirdiği gelişmeler, oyuncakların diliyle anlatılıyor.

Bir şair tarafından kurulmuş ve hayata geçirilmiş olması, yanı sıra bir sahne tasarım sanatçısı tarafından dekore edilmiş olması neredeyse dünya çapında bir ilke imza atılmıştır. İstanbul Oyuncak Müzesi genci ve yaşlısı ile tüm ziyaretçilerini bekliyor. Dekor sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır.

 #  Flaş ışığı, müzemizde sergilenmekte olan eserlere zarar verdiğinden dolayı flaşlı fotoğraf çekimi yasaktır.

İstanbul - istanbul gezilecekyerler oyuncak muzesi 06

Müze Cafe / Kahvaltı / Doğum Günü / Organizasyonlar

Sevdiklerinizle zaman geçirirken pazar kahvaltısı hizmeti veren Müze Cafe, ayrıca doğum günleriniz  ve özel organizasyonlarınız içinde sizin için hazırlık yapıyor. Organizasyon için önceden mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

65 kişilik konferans salonu her türlü teknik donanıma sahip olup eğitim ve sunumlar için oldukça uygundur. İstenilmesi halinde kafe bölümünde kokteyl ve yemek hizmeti sunulmaktadır.

Ücretlendirme
Yetişkinler: 60 TL
Çocuklar için (12-6 yaş arası) : 45 TL
6-3 yaş arası : 12 TL’dir.
3-0 yaş arası kahvaltı hizmeti ücretsizdir.

Giriş Ücretleri (2023)

Giriş Tarifesi Giriş Ücreti
Tam bilet 18 TL
İndirimli (Öğrenci) 12 TL
Engelli, 3 yaş altı çocuklar Ücretsiz

İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş ücreti yetişkinler için 18 TL, İndirimli giriş ücreti 12 TL‘dir. İndirimli giriş yapmak için Öğrenci, öğretmen, öğretim görevlileri ve 65 yaş ve üstü olmanız gerekiyor.


İstanbul Oyuncak Müzesi Ziyaret Saatleri

İstanbul Oyuncak Müzesi için ziyaret saatleri haftaiçi-sonu olarak değişkenlik gösteriyor. Hafta içi 09:30 – 18:00 saatleri arasında hizmet verirken kapanış saatleri haftasonu 19:00 saatlerine kadar uzanabiliyor. İstanbul Oyuncak müzesi Pazartesi günleri hizmete kapalıdır.

Müze bireysel ve grup şeklinde ziyaret edilebilmektedir. Grup şeklinde gelmek istenirse müzeyi arayarak rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Nerede ve Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma: ile gelmek isterseniz; Kadıköy’den 10, 10B, 10S, 14Ç, 14 KS, 17, 17L, 19F, 19M, 19S, GZ1,GZ2, ER1, ER2 nolu hatların herhangi birisine binerek Göztepe durağında inerseniz, yürüyerek müzeye gelmeniz mümkündür.

Özel Araç: ile gelecek olanlarsa müzenin olduğu sokakta park sorunu yaşayabilecekleri için Göztepe Tren İstasyonuna kadar gelip oradan yürüyerek buraya ulaşabilirler.

İletişim Bilgileri
Adres: Ömerpaşa Caddesi, Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İstanbul
Telefon: 0216 359 45 50 – 51
Faks: 0 216 363 57 25


Eğer Yolunuz İstanbul ve Çevresine düşerse İstanbul’da gezilecek yerler adlı konumuzu inceleyebilir ve kendinize rehber edinebilirsiniz.

Yol Tarifi / Google Haritalar

  • Cengiz
    Cengiz - 18:11

    Bu kadar oyuncağı bir araya getirerek büyük bir zahmet verilmiş. çok azimli ve geniş bir koleksiyon. Fakat çok ufak ve dar bir mekan. geziden hiç keyif alamadık. dolaşırken birbirimize çarpmamak için müsade istiyoruz. Merdivenler çok dar inip çıkarken sıra oluşuyor. Cafe bölümü aşırı pahalı. ufacık şekerin fiyatı 10 tl. müze müzelikten çıkıp ticarethaneye dönmüş durumda.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.