Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda Porsuk çayı ve Adalar turu hakkında aklınızdaki tüm sorulara cevap bulmuş olacaksınız.
Porsuk Çayı, Eskişehir’in en canlı bölgelerinden biridir. Şehri tam ortasından ikiye ayıran Porsuk çayı, yaklaşık 450 kilometre uzunluğu ile Sakarya Irmağının en uzun kolu olarak bilinmektedir.
Nehir eskiden aşırı derecede kirli olup hatta etrafına koku yayacak kadar ilgisizdi. Yakın zaman önce Eskişehir Belediyesi olaya el atıp nehri temizlemiş, Porsuk çayını turizme kazandırmıştır.
Porsuk çayının kent merkezi tarafında kalan bölüme Adalar denir. Etrafında bulunan bir çok cafe, restoran ve eğlence mekanları bu bölgenin çok hareketli bir yer olmasına destek vermiştir. Başta Üniversite öğrencileri ve yerli halk tarafından yoğun ilgi görmektedir.
Bot ve Gondol Turları
Köprübaşı – Tülomsaş arasında saat 13:00 – 20:00 arasında turlar düzenlenmektedir. Bot turlarının kişi başı katılım ücreti yalnızca 2TL gibi bir cüzi rakamdır. Eğer Esbotlar yerine Gondol keyfi yapmak isterseniz 20TL gibi bir rakam ödeyerek 4-5 kişilik bir Gondol kiralayabilirsiniz.
Adalar Kafeler
Bu bölgede Starbucks, McDonald’s ve Burger King gibi ünlü markaların yanı sıra yerli esnaf kafeleride bulunmaktadır. Kahvaltı ve atıştırmalar için tercih edilebilir. Fiyatlarda cep yakmaz ama çok da ucuz değildir.
Konaklama
Porsuk Çayının etrafında konaklama için çok sayıda otel vardır. Bu nedenle oldukça hareketlidir. Siz de Eskişehir seyahatiniz süresinde buradaki kafelerde bir şeyler atıştırabilir ve hatta burada yer alan otellerde konaklayarak sabah Porsuk Çayı manzarasına uyanabilirsiniz.
Güzel anlatım. Teşekkürler.