Beşiktaş Deniz Müzesi Rehberi | Nerede, Giriş Ücretleri (Detaylı)

Hakkında Bilgiler

İstanbul’da gezilecek yerler listemizde yer verdiğimiz Deniz Müzesi, mutlaka gidip görmeniz gereken müzeler arasında yer alıyor. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan Deniz Müzesi, bölgede en çok ziyaret edilen müzelerden biridir.


İstanbul Deniz Müzesi, 1897‘de Binbaşı Süleyman NUTKİ‘nin çabaları sonucu Müze ve Kütüphane İdaresi adıyla Tersane-i Amire’de küçük bir binada kurulmuştur. İkinci Dünya Savaş’ının başlamasının ardından eserler koruma amacıyla Anadolu’ya nakledilmiştir.

Savaş sonunda 1946’da müzenin tekrar İstanbul’a taşınmasına karar verilerek Dolmabahçe Camii’ne ve son olarak 1961 yılında Beşiktaş’taki bugünkü yerine taşınmıştır.

2005 yılında düzenlenen ulusal mimari projesi yarışması sonucunda 2008’de müze inşaatına başlanmıştır. 2013 yılında açılan Deniz Müzesi, yeni müze binasıyla eşsiz koleksiyonlarını değerli misafirlerine sergiliyor.

İstanbul Deniz Müzesi
İstanbul Deniz Müzesi binası

Deniz Müzesi binası, ziyaretçilerin tüm eserleri rahatlıkla görebilmeleri özel tasarlanmış. Arkamda gördüğünüz yer bina Deniz Müzesi’nin giriş bölümüdür. Müze binası iki kattan oluşuyor ve ikinci katın sonunda yan binaya geçiş için tünelden geçiyorsunuz. İkinci binanın gezisi de bittiğinde kendinizi tekrar müzenin giriş bölümünde buluyorsunuz.

Deniz Müzesi Koleksiyonları

İstanbul Deniz Müzesi Eserleri
İstanbul Deniz Müzesi Eserleri

Türkiye’nin en büyük deniz müzesi olma özelliğini taşıyan bu müze, ahşap ve metal eşyalardan taş ve kağıt eserlere kadar bir çok değerli eser barındırıyor.

Tarihi Kayıklar: Deniz Müzesi girişinde sizleri eski tarihi kayıklar karşılıyor. Bu tarihi kayıklar arasında Saltanat kayıkları ve Atatürk kayıkları gibi bir çok kayık çeşitleri yer alıyor.

Atatürk Eşyaları: Mustafa Kemal Atatürk’ün Ertuğrul ve Savarona yatlarındaki eşyalarından kişisel özel eşyalarına kadar bir sürü koleksiyon yer alıyor.

Ahşap Eserler: Ahşaptan yapılmış gemi modelleri, kayıkların ön kısımlarında yer alan armalar ve tuğralar yer alıyor.

Metal Eserler: Döneme ait silahlar, madalyalar, pusulalar, seyir aletleri, saatler ve paralar gibi eserler yer alıyor.

Tekstil-Dokuma Eserler: Döneme ait üniformalar, tarihi halılar ve sancaklar yer alıyor.

Kağıt Eserler: Döneme ait el yazma kitapları, Fermanlar ve fotoğraflar yer alıyor.

Taş Eserler: Döneme ait Amforalar, Taş baskılar, Mezar taşları ve kitabeler yer alıyor.

Plastik Sanat Eserleri: Gravürler, Karakalem tabloları, Suluboya tabloları ve Yağlıboya tabloları yer alıyor.

# Daha fazla detay için:  https://denizmuzesi.dzkk.tsk.tr/

Deniz Müzesi Resimleri ve Video

Giriş Ücretleri (2023)

Giriş Tarifesi Giriş Ücreti
Tam Bilet 10 TL
Öğrenci Ücretsiz

İstanbul Deniz Müzesine 2020 yılı giriş ücretleri 10 TL olarak belirlenmiştir. Öğrenci kimliğinizi göstermeniz durumunda müzeye ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Ücretsiz giriş için ne yazık ki Müzekart geçerli değildir.

Giriş ücreti alınmayan ziyaretçiler

  • Şehit yakınları (Anne, baba, eş, çocuk)
  • Harp mamülü ve Gazi kartı sahipleri
  • 60 yaş üstü ve engelliler
  • Türk silahlı kuvvetleri personeli ve ailesi

Deniz müzesi bünyesinde Profesyonel fotoğraf ve video çekimleri ücretlidir.

  • Fotoğraf çekimi: 20 TL
  • Video çekimi: 40 TL
  • Sesli rehber (en az 7 dil seçeneği): 25 TL

Deniz Müzesi Pazartesi günleri ve dini bayramların ilk günleri hariç haftanın her günü saat 09:0017:00 ziyarete açıktır. Hafta sonları kapanış saatleri 18:00‘e kadar uzatılabiliyor.

Nerede ve Nasıl Gidilir?

Deniz Müzesi, Beşiktaş Vapur iskelesine 200 metre uzaklık mesafesindedir. Beşiktaş merkeze gelen tüm toplu taşıma araçları ile müzeye ulaşım sağlanabilir.

Anadolu yakasından müzeyi ziyarete gelecek olanlar vapur ve deniz motoru seferlerini tercih etmeleri daha akıllıca olur.

Özel araçla gelecek olanlar Beşiktaş sokaklarında kapalı otopark bulmaları gerekebilir. Deniz Müzesi’nin kendine ait otopark hizmeti bulunmuyor.

  • Konum bilgileri için tıklayın.
  • Adres: Sinan Paşa Mah. Beşiktaş Cad. 6/1 Beşiktaş / İstanbul
  • Telefon: 0212 327 43 45

 #  Eğer yolunuz Beşiktaş’a düşerse Deniz Müzesi‘ne yürüme mesafesinde olan Atatürk Evi Müzesi, İtfaiye Müzesi ve Beşiktaş JK Müze‘sini de ziyaret edebilirsiniz.

Yine yürüme mesafesinde İtfaiye Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Yıldız Sarayı ve Yıldız Parkı‘nın yer aldığını da hatırlatmış olalım.

Yol Tarifi / Google Haritalar

  • barış k
    barış k - 01:00

    Ülkemizin en büyük askeri deniz müzesidir. Gezdikçe,bir dönem denizlere nasıl hakim olduğumuzu hissedebilirsiniz. Sonra da denizlere sırtını dönmüş olmanın nasıl bir bedeli olduğunu anlarsınız. Eserlere yönelik yer kullanımı ve aydınlatma çok iyi. Yerleşim düzeni de akıcı. Nadide eserlerle dolu önemli bir koleksiyona sahip. Ucuza anı objesi alabileceğiniz hediyelik bölümü de var. İstanbul gezi programlarının içinde muhakkak olması gereken mekan.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.