Bitlis

Bitlis

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Bitlis ili Siirt, Muş, Batman, Ağrı ve Van illeriyle komşudur. Karasal iklimin etkili olduğu Bitlis’te Van Gölü’nün çevresinde ılıman bir iklim hakimdir.

Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bitlis’te Hititler, Asurlar, Urartular, İskitler, Medler, Persler, Büyük İskender, Roma, Bizans, Selçuklular ve Osmanlılar sırayla şehri ele geçiren medeniyetlerdir.

Birinci Dünya Savaşı’nda 5 aylık bir sürede Çarlık Rusya’sı tarafından işgal altında olan Bitlis 8 Ağustos 1916 yılında işgalden kurtulmayı başararak Türk yurdu olarak kalmaya devam etmiştir.

Tarihi eserlerin yanı sıra doğal güzelliklerin de yer aldığı Bitlis ülkemizin önemli bir turizm merkezi olup ilde her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapılmaktadır.

aşağı sürükleyin

Şehrin adının aldığı Büyük İskender’in komutanlarından Badlis tarafından yaptırılmıştır. (MÖ.312). Bitlis suyunun kollarından iki derenin birleştiği yerde, yalçın bir kaya bloğu üzerindedir. Doğudan batıya doğru uzanmış müstahkem bir mevkiidir. Çevresi…

2B
1

İkikubbe Mahallesinde, Osmanlı Kalesinin batısında, tarlaların ortasında bulunmaktadır. Ahlat Kümbetlerinin en büyüğüdür. Kare planlı kaide üzerine yükselen silindirik gövde üzerine konik bir külahla nihayetlendirilmiştir. Cenazelik kısmının tavanı tonozla örtülmüş, biri…

1B
1

Nemrut, yaklaşık 10 kilometrelik genişliğiyle dünyanın en büyük kraterlerinden birine sahiptir. Ülkemizin en büyük krater gölü özelliğine sahip olan Nemrut Gölü dünyanın en büyük ikinci krater gölüdür. Derinliği 100 metredir…

14B
1

Daha fazla içerik bulunamadı. Bu kategoriye daha fazla içerik ekleyin!

Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.