Hakkında Bilgiler
Burdur günümüzde Antalya, Muğla, Denizli, Afyon ve Isparta illeriyle çevrili olup, antikçağda İsauria, Lykaonia ile doğudan, Pamphylia ile güneyden, Likya ve Karia ile batıdan Firigya ve Galatia ilede kuzeyden çevrili Pisidia antik coğrafyasında bulunmaktadır.
Burdur’un tarih öncesi (Prehistorik) geçmişi paleolitik çağlara kadar uzanmaktadır. Daha sonra sırasıyla Neolitik (8000 – 5500) Kalkolitik (5500 – 3200) çağlara ait somut buluntular Hacılar ve Kuruçay kazıları ile ortaya çıkmıştır.
Müze teşhir salonuna girişte Sagalassos Antik Kentinden gelen dans eden frizi karşılamaktadır. Girişten sola dönünce ilin genel arkeolojik haritası ve ilin genel tarihini tanıtan bir panosu yer almaktadır.
Ayrıca bu bölümde Sagalassos’un M.S II. YY’da ki sınırını belirleyen sınır taşı ile İmparator-Tiberius Caesar Augustus döneminde taşıma araçlarının ücretsiz kullanımları ve bu hizmetlerin kim tarafından ve hangi güzergâhlar ve ne şekilde yapılacağına ilişkin yazılı kitabe bulunmaktadır.
Giriş Ücretleri (2023)
Burdur Arkeoloji Müzesi için giriş ücreti bulunmuyor. Gün içerisinde dilediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.
Ziyaret Bilgileri
Ziyaret saatleri Yaz Uygulaması olan 15 Nisan – 15 Ekim tarihleri arası Pazartesi günü dışında kalan her gün 9:00 19:00 saatleri arasında açıktır. Kış Uygulaması olan 16 Ekim – 14 Nisan tarihleri arası Pazartesi günü dışında kalan her gün 08:30 – 17:30 saatleri arasında açıktır.
Park durumu: Araçların park edebileceği bir alan Müzenin arka tarafında ücretli bir otopark bulunmaktadır.
Özürlülerin müzeyi ziyareti: Özürlülerin Müzeyi ziyaret edebilmeleri için müze girişinde giriş rampası, salon içinde asansör ve özürlü tuvaleti bulunmaktadır.
Halka açık telefon: Müzenin girişinde Türk Telekom Kurumuna ait, akıllı kartla (smart kart) çalışan bir telefon makinesi vardır.
Kütüphane ve çalışma merkezleri: Müze İhtisas Kitaplığı vardır. Müzede bilimsel çalışma yapacaklar için oda ayrılabilmektedir.
Kafeterya: Müze binasının içinde ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri bir kafeterya yoktur. Fakat Müze binamıza bitişik cadde üzerinde bulunan adı müze ile özdeşmiş Müze Parkı bulunmakta. Burada çay, kahve, kola, bisküvi, kek vb. şeyler satılmakta ve lokantasından yararlanılabilmektedir.
Müze Mağazası: Müze bahçesi içinde bulunan Pirkulzade Kütüphanesi içerisinde Bilimtur Şirketine ait bir Müze Mağazası bulunmaktadır. Burada hediyelik eşya, kitap vb. ürünlerin satışı sağlanmaktadır.
09:00 - 19:00
Pazartesi
Nerede ve Nasıl Gidilir?
Burdur merkezde bulunan bu müzeye ulaşım oldukça rahattır. Burdur meydandan kalkan 149 numaralı otobüsler ve Çendik hattına giden otobüsler ile 5 dakikada bir ulaşım sağlayabilirsiniz.
Adres: Özgür Mh. Halk Pazarı Cd. No:3 BURDUR
Telefon: 0 248 233 10 42
Fax: 0 248 233 87 63
E-Mail: burdurmuzesi@kultur.gov.tr
- Konum bilgileri için tıklayın.
» Eğer yolunuz Burdur‘a düşerse daha önce hazırladığımız Burdur’da gezilecek yerler adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.