Seyhan’da Gezilecek Yerler Listesi | En iyi 10 Yer (Detaylı)

Hakkında Bilgiler

Adana’nın Seyhan ilçesi Adana’nın merkez ilçesidir. Seyhan Nehri’nin iki yakasına yayılmış olmakla birlikte batı yakasında Seyhan, doğu yakasında ise Yüreğir ilçesi bulunuyor. İki ilçeyi birbirine 320 metre uzunluğundaki tarihi Taşköprü bağlıyor. Batısında Tarsus, kuzeyde Çukurova, güneyde ise Karataş ilçesi bulunuyor. Seyhan Adana’nın en çok ilgi gören ilçelerinden olup, Seyhan Baraj gölü ile oldukça dikkat çekmektedir.


Şehrin ilk kuruluş bölgesi unvanını taşıyor. 1950 yılından itibaren şehrin hızla sanayileşme, ovalık bölgelerin baraj ve sulama kanalları ile sulu tarıma geçilmesi ve buna bağlı tarımın artmasıyla birlikte hızlı bir nüfus artışını beraberinde getirmiştir.

Adana ilinin tarihi ilk çağlara kadar uzanmaktadır. Adana’nın Seyhan nehri kıyısına bir konaklama yeri olarak kurulduğu söyleniyor. Adana’ya ait en eski yazılı kayıtlara Hititlerin Kava Kitabelerinde rastlanmaktadır. Bu kabileler bazı yazılarında Adana ve çevresinden URU ADANİA (Adana beldesi) olarak bahsediliyor.

Seyhan Gezilecek Yerler Listesi

Adana’nın turizm açısından en çok ziyaret edilen ilçesi olarak Seyhan ilçesi içerisinde gezilecek yerleri sıralamaya çalıştık. Eğer yolunuz Adana’ya düşerse daha önceden hazırladığımız Adana Gezilecek yerler adlı içeriğimizi inceleyebilir, yahut bu listeyi aşağıya çekerek sadece Seyhan ilçesinde bulunan gezi noktalarını görebilirsiniz.

Taş Köprü

adana-tas-kopru

Taş Köprü: Taşköprü Adana’nın simbolleri arasında yer alır. Tarihi Roma dönemine kadar uzanır. Seyhan ve Yüreği ilçesini birbirine bağlayan tarigi bir köprü olarak günümüze kadar gelmiştir. 21 gözlü olan köprünün kıyı düzenlenmesi ve sahilleri toprakla doldurulma nedeni ile köprü şu anda biraz daha kısalmıştır.

Merkez Sabancı Cami

Adana_Sabanci_camii-1

Sabancı merkez cami 1998 yılında faaliyete girmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı ve Sabancı Vakfı’nın ortaklaşa yaptırdığı Sabancı Merkez Cami’nin mülkiyeti Adana Diyanet İşleri Vakfı’na ait olup, kullanım hakkı Adana İl Müftülüğü’ne devredilmiştir.

  • Adana Sabancı Camii hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.
  • Konum bilgileri için tıklayın.

Adana Merkez Park

Adana-Merkez-Park

Sabancı Merkez Camii ile birlikte nehrin kenarında yer alan devasa alan gerçekten botanik bir nefes alanıdır. Oldukça geniş çim alanda, çeşitli ağaçlar ve doğanın huzuru Avrupai merkez kent park kültürünün önemli bir örneğidir.

Seyhan Barajı ve Baraj Gölü

Seyhan-Baraj-golu

Seyhan Barajı, Baraj Gölü: Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olan Seyhan Nehri, Adana il merkezine de yıllar boyu katkı sağlamış durumda.

Bu doğal güzellik, zamanında taşkınları önlemek için bir barajla ve aynı baraj üzerindeki güzellikleriyle de yerel halka serinleme fırsatı sunuyor. Siz de Adanalılar gibi nehir kıyısında yürüyüş yapabilir, atıştırabilir ve keyif çatabilirsiniz.

Çoban Dede Parkı

Çoban Dede’nin mezarının bulunması ve türbeye dönüştürülmesi hakkında anlatılan en yaygın hikayelerden biri şöyledir; Zamanın birinde toprak almak amacıyla Çoban Dede’nin mezarının bulunduğu tepeye iş makinaları ile çalışmaya gidilir.

Ancak ne yapsalar ne etseler bir türlü iş makinalarını çalıştıramazlar. Çalışanlarında tepeye kepçe vurmaları ile birlikte kepçeleri kırılır. Bir süre sonra Çoban Dede’nin mezarının fark edilmesiyle çalışmalar durdurulup tepe türbeye dönüştürülür. Tabi ki bu anlatılanlar bir rivayetten ibarettir.

Büyük Saat Kulesi

adana-saat-kulesi

Büyük Saat Kulesi: Adana’nın Seyhan ilçesinin Ali Münif Yeğenağa caddesinde bulunmaktadır. Büyük Saat Kulesi inşası döneminde Osmanlı Devletinde de birçok saat kulesi vardır fakat bu kule 32 metre uzunluğu ile şuanda Türkiye’nin en büyük saat kulesidir.

Bebekli Kilisesi

adana-bebek-kilisesi

Bebekli Kilise: (Saint Paul Church), Aziz Pavlus Kilisesi, Adana ili Tepebağ ilçesinde 1880’li yıllarda, Saint Paul adına yaptırılmış, bir İtalyan Katolik kilisesidir. Kilisenin tepesinde, 2.5 metre boyunda tunçtan yapılmış Meryem Ana heykeli bulunmaktadır. Bu heykelin bebeğe benzemesi nedeniyle bu isim verilmiştir.

  • Adres: Tepebağ, Seyhan / Adana
  • Konum bilgileri için tıklayın.

Adana Ulu Cami: (Ramazanoğlulları Cami)

Adana Ulu Camii asıl adıyla Ramazanoğulları Camii 16. Yüzyıldan kalma ve günümüzde hala ibadet edilen tarihi bir camidir. 1988 yılında Sabancı Merkez Camiiyapılana kadar Adana’nın en büyük camisi olma özelliğini korumuştur.

1509 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından yaptırılmaya başlanılan camii 1541 yılında oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından yapımı tamamlandı. 1998 Adana Ceyhan Depremi’nde hasar gören camii, 1998-2004 yılları arasında onarılıp tekrar ibadete açılmıştır.

  • Ulucamii hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.
  • Adres: Kızılay Caddesi, Seyhan / Adana
  • Konum bilgileri için tıklayın.

Adana Kalesi

Adana Kalesi

Adana Kalesi ile ilgili ilk bildiğimiz ilk çağlarda yapıldığıdır. Bunun dışında bu zamanlardaki kalenin genişliği veya boyutları hakkında tahminlerden öteye gidemiyoruz.

  • Adana Kalesi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Adana Sinema Müzesi

sinema-muzesi

Adana Sinema Müzesi, Açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştiren bu müze, içerisinde yer verdiği fotoğraf, kitap, afiş ve diğer dokümanlarla Türk sinema tarihine ışık tutmaktadır. Fırsatınız olursa mutlaka görmeniz gereken bu müzede işin ilginç yanı karşılaştığınız afişlerdeki yönetmen, oyuncu, senarist, yapımcı veya kameramanlardan en az bir isim Adanalıdır.

  • Adana Sinema Müzesi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.
  • Adres: Kayalıbağ, Seyhan / Adana
  • Giriş ücreti: Giriş ücreti bulunmuyor.
  • Ziyaret saatleri: 08:00 – 17:00 saatleri arasında
  • Konum bilgileri için tıklayın.

Bonus: Atatürk Evi ve Müzesi

adana-ataturk-evi

Atatürk Evi ve Müzesi: Atatürk Adana’ya tam dokuz kez gelmiş ve 5 ayrı konutta konaklamıştır. Bunlardan ikinci ve üçüncü gelişlerinde (16 Mart 1923 ve 17 Ocak 1925) kaldığı tarihi Tepebağ Konağı ( Suphi Paşa Konağı olarak bilinir), Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak hizmet etmektedir.

Müzede Atatürk’ün Adana seyahatlerini anlatan dev boyutta fotoğraflar, Kuvayı Milliye dönemine ait eşyalar, Etnograf ürünler, döneme ait gazete arşivleri sergilenmektedir. Ayrıca Hatay’ın kurtuluşunu anlatan özel bir oda bulunur.

  • Adres: Kayalıbağ, Seyhan / Adana
  • Ziyaret saatleri: 08:00 – 17:00 saatleri arasında
  • Giriş ücreti: Giriş ücreti bulunmuyor.
  • Konum bilgileri için tıklayın.

Adana’ya nasıl gidilir?

İstanbul - Adana arası mesafe bilgileri
İstanbul – Adana arası mesafe bilgileri

Adana’ya isterseniz havayolu, karayolu ve demiryolu ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Eğer kendi özel aracınızla gidecekseniz, ulaşım bilgileri şöyle;

İstanbul – Adana arası 935 kilometre ve 11 buçuk saat sürmektedir.
Ankara – Adana arası 480 kilometre ve 6 saat sürmektedir.
Mersin – Adana arası 70 kilometre ve 1 saat sürmektedir.
Hatay – Adana arası 185 kilometre ve 2 buçuk saat sürmektedir.
Gaziantep – Adana arası 225 kilometre ve 2 saat 40 dakika sürmektedir.

Türkiye’nin her bir yerinden Adana’ya Karayolu ile ulaşım için bir çok otobüs seferleri bulmak mümkündür. Uçakla gitmek isteyenler Adana Şakirpaşa Havaalanı adına en uygun biletleri araştırabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bu sitede sağ tuş kullanımı için giriş yapmanız gerekiyor.